TERKINI

TRENDING DAN VIRAL

DUNIA VAPE

Bimbang Keselamatan Peminat, Umbrella Batal Showcase 25 Tahun

Video muzik single terbaharu kumpulan Umbrella yang berjudul ‘Hilang’ telah meraih lebih 300 ribu tontonan dalam masa satu bulan menggambarkan penerimaan peminat-peminat dengan kemunculan semula kumpulan popular zaman 90an itu. Namun dalam kesibukkan mempromosikan lagu terbaharu ini, perjalanan seni Umbrella diduga dengan gelombang kedua penularan wabak Covid-19 lantas melumpuhkan banyak perancangan yang telah mereka atur...

Angka Jangkitan Melonjak, Janna Nick Takut Nak ‘Shooting’

Pemenang Artis Versatil Popular Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-32, Janna Nick menyuarakan kebimbangan untuk kembali ke lokasi penggambaran akibat jumlah kes COVID-19 yang semakin meningkat setiap hari. Janna (25) atau nama sebenarnya Nurul Jannah binti Muner menyatakan kebimbangannya menerusi akaun Twitter miliknya. “Takutlah nak ‘shooting’, saya tidak mahu menjadi pembawa wabak atau pun dijangkiti...

Neelofa Tampil Berhijab, Doa Agar Kekal Istiqomah

Pengacara dan usahawan, Noor Neelofa Mohd Noor (31) atau lebih mesra dipanggil Neelofa atau Lofa, mengesahkan telah mengenakan niqab selepas memuat naik foto dengan imej terbarunya di akaun Instagram (IG) miliknya.   View this post on Instagram   لِّلَّذِينَ أَحْسَنُوا الْحُسْنَىٰ وَزِيَادَةٌ وَلَا يَرْهَقُ وُجُوهَهُمْ قَتَرٌ وَلَا ذِلَّةٌ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ “Bagi...

Cristiano Ronaldo Positif COVID-19

Lagi seorang selebriti terkenal menjadi mangsa COVID-19 dan kali ini bintang bola sepak Portugal, Cristiano Ronaldo pula disahkan positif. Berita itu diumumkan oleh Persekutuan Bola Sepak Portugal menerusi satu kenyataan yang dikeluarkan di laman sesawang mereka pada Selasa. Walau bagaimanapun, penyerang Juventus itu dilaporkan tidak menunjukkan sebarang gejala dan berada di dalam keadaan sihat (asymptomatic)....

Perkahwinan Berusia Sedekad, Aqasha Ibarat Macam Ambil ‘Masters’

Pelakon dan penyanyi, Aqasha atau nama sebenarnya Firdee Akassya bin Rosli (38) menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke-10 bersama dengan isteri tersayang, Noor Baizura Mohd Sabri pada 10 Oktober lalu. Aqasha mengibaratkan perkahwinan seperti pelajar yang sedang menyambung pengajian ‘Master’ atau ijazah sarjana. “Pejam celik, pejam celik dah 10 tahun aku kahwin hari ni. “Perkahwinan...

“Terima Kasih PKP” – Scha Alyahya

Mata tak jemu melihat kecantikan pelakon popular Scha Alyahya yang  menjadi tetamu dalam program bual bicara Next To Neelofa yang ditayangkan di saluran Astro Ria malam tadi. Dalam program bual bicara bersama Neelofa tersebut, Scha banyak berbicara tentang kehidupannya dan topik yang berkaitan dengan karier. Ibu kepada Lara Alana itu turut berkongsi mengenai kehamilan keduanya...

Video Pilihan Editor




Archives